Profiel Wilma Damen

Wilma DamenIk ben Wilma Damen, een ‘mensen mens’ met een rijke ervaring op het gebied van coaching, therapie en ayurveda. In het dagelijkse leven zie ik dat mensen vaak het uiterste van zichzelf vergen, niet alleen in hun thuissituatie, maar ook in hun werk. De balans tussen lichaam en geest raakt daardoor soms zoek, de vitaliteit en weerstand worden minder en er kunnen gezondheidsklachten ontstaan. Misschien geldt dat ook wel voor u.

Een goede balans tussen lichaam en geest maakt dat u meer energie hebt, beter in uw vel zit, zich prettiger voelt en beter presteert. Bovendien wordt u minder snel ziek. Ik richt mij op allerlei vormen van begeleiding die ervoor zorgen dat uw gezondheidssituatie verbetert, dat u een leefstijl en voedingsadvies aangeboden krijgt die bij u past en dat u steviger in het leven staat, zowel in uw privé als in uw zakelijk leven. Afhankelijk van uw vraag, kijken wij samen wat bij u het beste past.

In mijn jongere jaren was ik al geïnteresseerd in de drijfveren van de mens inclusief de voedings- en leefpatronen. Door uitloting voor een sociale mensgerichte studie ben ik de administratieve kant op gegaan. Na mijn HEAO studie heb ik gewerkt als logistiek manager bij een dynamische Amerikaanse multinational en als veranderkundige en coach bij een landelijk organisatieadviesbureau. Tijdens deze periode heb ik aan een aantal grote bedrijfsveranderingen meegewerkt, van overname en reorganisatie tot cultuurveranderingen. Als projectmanager heb ik een fabriekssluiting geleid en medewerkers van werk naar werk begeleid. In deze projecten zijn zowel de “harde” zakelijke en “zachte” kanten die deze veranderingen voor werknemers met zich meebrachten aan bod gekomen. Uiteindelijk ben ik na een lange omweg weer teruggekomen bij het werken met mensen.

Na 22 jaar gewerkt te hebben in het bedrijfsleven, werk ik sinds 2007 met veel plezier in mijn eigen praktijk in Delft en bied ik ondersteuning aan zowel particulieren als organisaties op het gebied van (loopbaan en re-integratie)coaching, therapie en gezondheids-/stressmanagement.

Persoonlijke ontwikkeling vind ik belangrijk. Met veel inspiratie en leergierigheid heb ik in de afgelopen jaren me ontwikkeld in het vakgebied waar ik nu werkzaam in ben. In de periode 2001 – 2004 ben ik opgeleid tot NLP coach-counselor, een 4-jarige HBO opleiding aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. In 2012 heb ik de 4 jarige HBO Bachelor opleiding tot Ayurveda therapeut afgerond, inclusief HBO medische basiskennis.

Op het gebied van hartcoherentie (stressmanagement/veerkracht) ben ik sinds 2013 gelicenceerd als Heartmath trainer/coach voor onderwijs en jeugdzorg (voor kinderen en volwassenen, ouders en verzorgers, leerkrachten en medewerkers Jeugdzorg) en begeleiding van 1:1 sessies. Aanvullende training die ik gevolgd heb op het gebied van hartcoherentie, zijn: Stop Emotioneel Eten en Uitgeslapen werkt beter!

Reacties zijn gesloten.