Individuele therapie ~ coaching

Op deze pagina treft u informatie over Integrale individuele therapie en coaching.

Het onderscheid dat ik maak in individuele therapie en coaching, ligt met name op
het terrein dat belicht wordt. Bij individuele therapie gaan we een slag dieper waarbij uw persoonlijke omstandigheden (heden en verleden) uitgediept worden, bij coaching staan de vraagstukken op het  gebied van werk en uw persoonlijke ontwikkeling centraal.  Voor
psycho-somatische en stress / burnout klachten kunnen tevens ayurvedische therapeutische behandelingen een onderdeel van het behandelplan vormen.

Waarom Individuele Therapie?
U ziet het even helemaal niet zitten en u besluit om eens naar uw eigen gedrag en situatie te kijken. U stelt uzelf allerlei vragen: Waar komt dit gedrag vandaan? Wat kan ik doen om beter met deze situatie om te gaan? Wat maakt het in mij dat ik mij in een dergelijke situatie ongelukkig voel? Soms is het prettig om samen met een onafhankelijke deskundige deze ontdekkingstocht te maken. Dit kan zowel op individuele basis als binnen uw relatie.

Samen met u kijk ik naar uw waarden, overtuigingen, vaardigheden en capaciteiten. Dit zijn allemaal factoren die uw gedragingen bepalen. Ik geloof zelf niet in het veranderen van mensen. In mijn overtuiging veranderen mensen niet, maar leren zij slechts bij! Ik wil u graag helpen om uw palet van gedragingen verder uit te breiden, waardoor u zelf betere keuzes kunt maken.

Waarom Coaching?
Past deze baan nog wel bij mij? Hoe ga ik om met een conflict op mijn werk? Welke vervolgstap wil ik maken in mijn carrière? Hoe kan ik mij verder ontwikkelen en ontplooien binnen mijn huidige baan? Vragen waar een ieder wel eens mee wordt geconfronteerd.

Coaching speelt een steeds grotere rol in werksituaties. Het is een manier om talenten aan te boren en te ontwikkelen.

Coaching op zakelijkheid en bezieling is het resultaat dat voor u op maat uitgekristalliseerd is waarbij de congruentie tussen uw denken en voelen het uiteindelijke doel is.

Ik geef geen dwingend advies, maar bekijk met u, op basis van gelijkwaardigheid en in onderlinge interactie, uw situatie. Het samen analyseren van de situatie en het verkennen van de oplossingen staan centraal.

Inmiddels heb ik een brede ervaring als coach. Naast particuliere cliënten heb ik voor verschillende organisaties gewerkt, zoals UPC, ING, ANWB, Nationale Nederlanden,  Pentascope, Universiteit Utrecht, Ahold en Stichting Perspektief.

Reacties zijn gesloten.