Mindfulness ~ hartcoherentie

Mindfulness betekent eigenlijk: alles met aandacht doen. PsyVeda biedt mindfulness aan in combinatie met hartcoherentie. Hartcoherentie is een vorm van ademtherapie die met behulp van biofeedback eenvoudig te leren is en die een zeer effectief resultaat oplevert. Door de ademhaling in een specifiek ritme te brengen, wordt uw stressniveau verlaagd, verbruikt uw lichaam en geest minder energie om goed te functioneren en krijgt u uw natuurlijke levenslust en enthousiasme terug. Een goede ademhaling heeft direct impact op uw emoties, we hebben immers allemaal wel eens ervaren dat het gevoel van spanning, verdriet, woede of frustratie afneemt bij diepe en rustige in- en uitademing.

Hartcoherentie is een wetenschappelijk beproefde methode die ontwikkeld is door HeartMath, een Amerikaanse organisatie. Met behulp van geavanceerde computerapparatuur en speciaal ontwikkelde software kunt u zien wat het effect van uw emoties op uw hartritme is en hoe u zelf de kwaliteit van uw hartritme kunt verbeteren. De HeartMath methode laat u ervaren wat er gebeurt wanneer u technieken toepast die er op gericht zijn uw emotionele veerkracht te vergroten, stress te reduceren en harmonie aan te brengen in het ritme van uw hart. Dit alles zal u meer toegang geven tot uw gevoelsleven.

De hartcoherentietraining bestaat uit 7 sessies, waarbij gebruik gemaakt wordt van een werkboek en software die u feedback geeft over uw hartslag / hartritmevariatie (de reflectie van uw fysiologie op dat moment). Met deze software-/trainingsprogramma gaat u thuis aan de slag. Het werkboek bevat 6 hoofdstukken, het vraagt reflectie om helder te krijgen wat er bij u gebeurt in verschillende situaties. Het werkboek werken we gezamenlijk door, we gaan in gesprek om antwoorden te formuleren en er zijn huiswerk-opdrachten. Stapsgewijs wordt u bewust van uw gevoelsleven en wat de impact van verschillende situaties (positieve en negatieve) op uw leven is.

Het uiteindelijke doel is dat je d.m.v. eenvoudige methoden leert om uw patronen te herkennen, te erkennen en te beïnvloeden in een gezonde en positieve richting waardoor uw zelfvertrouwen en mentale en fysieke weerbaarheid vergroot worden.

Ieder mens is anders, dus ook de begeleiding. In een intakegesprek stemmen we af wat bij u past.

Indicaties:

 • stress,
 • hoofdpijn,
 • slapeloosheid,
 • angsten, waaronder faalangst en examenvrees,
 • postnatale depressie,
 • mentale uitputting,
 • concentratieproblemen,
 • geheugenproblemen,
 • depressie
 • hoge bloeddruk
 • hyperactiviteit
 • ADHD / ADD

Duur van de behandeling: gemiddeld 7 sessies van 60 minuten. Thuis oefenen is noodzakelijk om de methode goed onder de knie te krijgen.

Prijs:  € 135,- per sessie excl. 21% BTW en huur of aankoop van de specifieke biofeedback software. Mindfulness/hartcoherentie (veerkracht/stressreductietraining) is door de overheid helaas niet vrijgesteld van BTW, het wordt belast met 21% BTW en wordt hierdoor meestal ook niet vergoed door de ziektekostenverzekeraars.

Sinds 2013 ben ik een gelicenceerde Heartmath trainer voor onderwijs en jeugdzorg (voor kinderen en volwassenen, ouders en verzorgers, leerkrachten en medewerkers Jeugdzorg). Heartmath is de Amerikaanse organisatie die vanaf 1991 wetenschappelijk (neurologisch) onderzoek doet op het gebied van de connectie tussen ademhaling, hartcirculatie en hersenen en de impact hiervan op onze fysiologie en ons welbevinden.

In 2014 heb ik de Heartmath specialisatie “Stop Emotioneel Eten” gevolgd. Dit is een training bestaande uit 7 sessies volledig gericht op het inzichtelijk krijgen van de achterliggende emoties op het gebied van emotioneel eten en over- en/of ondergewicht. Deze wetenschappelijk beproefde methode geeft u inzicht in uw eetpatronen en biedt u de mogelijkheid om structureel uw gewicht omlaag te houden omdat u zich beter in uw vel voelt en u inzichten hebt verkregen in de achtergrond van het emotioneel eten.

In 2018 heb ik de Heartmath specialisatie “Uitgeslapen werkt beter” gevolgd. Dit is een training bestaande uit 7 sessies volledig gericht op het inzichten krijgen in uw slaapkwaliteit en hoe u deze kunt verbeteren.

 

Reacties zijn gesloten.