Detox

Ayurveda is een gezondheidssysteem waarbinnen veel aandacht wordt besteed aan preventie. Ook in het Nederlands luidt het gezegde:  “voorkomen is beter dan genezen”. Een reinigingskuur vormt een onderdeel in deze preventie, het betekent in feite het lichaam ontdoen van opgeslagen afvalstoffen en onzuiverheden. Het westerse trendy woord dat hiervoor vaak gebruikt wordt is detox programma.

De spijsvertering speelt binnen ayurveda een belangrijke rol. Volgens Ayurveda is de mate waarin onze voeding  en onze gedachten (inclusief externe prikkels) kunnen verteren  een belangrijke graadmeter voor onze gezondheid. Als ons spijsverteringsvuur goed is en we mentaal in balans zijn, zullen de voedingsstoffen volledig omgezet kunnen worden en onze gedachten en emoties verwerkt kunnen worden. Hierdoor zal ons lichaam op alle niveaus gevoed worden en zullen we op fysiek, mentaal en emotioneel vlak vitaal en veerkrachtig zijn.

Aan de andere kant, als ons spijsverteringsvuur niet goed werkt, zullen de voedingsstoffen niet volledig omgezet en opgenomen kunnen worden waardoor deze opgeslagen worden als afvalstoffen in ons lichaam. Als onze gedachten en emoties niet verwerkt worden kan dit een impact hebben op onze mentale gesteldheid. Ontgiften of detoxen helpt om de afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen en ons mentaal weer sterker te voelen.

PsyVeda biedt een 10 daags detoxprogramma aan. Dit programma bestaat uit:

  • het volgen van een speciaal dieet waardoor het spijsverteringsvuur weer optimaal gaat functioneren
  • gedurende het 10 daagse programma 5 dagdelen met  ayurvedische behandelingen  die ervoor zorgen dat de toxinen uit het lichaam worden afgevoerd

Wat levert het op?

  • Een reiniging van afval- en gifstoffen in het lichaam op fysiek, mentaal en emotioneel vlak
  • Het spijsverteringsvuur wordt hersteld
  • Het heeft een positief effect op gewichtsverlies en afvoer van vocht
  • Een algeheel vitaler en fitter gevoel, regeneratie van weefsels en huid

Indien u meer informatie wenst, neem dan gerust contact met mij op. Hieronder treft u 2 ervaringen/testimonials van cliënten aan, zij vertellem wat deze 10 daagse reinigingskuur voor hun heeft betekend.

20140622 Peter testimonial

testimonial
 

 

Reacties zijn gesloten.